fbpx

automatizare

Dincolo de discontinuitățile cauzate de pandemia de Coronavirus, viitorul producției se preconizează a fi luminos. Conform unui studiu realizat de Asociația Internațională a Producătorilor, în trimestrul al III-lea al anului trecut, 66% dintr producători sunt optimiști cu privire la evoluția companiei lor, așteptându-se la o creștere a vânzărilor, ceea ce conduce la necesitatea unei rate mai mari de producție.

Totuși, un alt raport realizat de aceeași asociație arată faptul că sectorul producție, la nivel global,  a înregistrat o scădere cu 31.7% în al doilea trimestru din 2020, scădere care nu s-a mai întâlnit din 1947.

Producătorii încearcă să se adapteze la noua piață, căutând soluții inovatoare pentru o formulă de succes. Despre acestea vom discuta în articolul de astăzi.

Robotică avansată

Multe fabrici s-au trezit cu spații goale datorită perioadelor de oprire a activității sau a necesității de a împărți activitatea în schimburi ori a personalului ce lucrează la distanță. Dincolo de această situație, fabricile au nevoie de servicii de mentenanță, precum curățenie sau întreținerea echipamentelor folosite la capacitate maximă pentru a face față cererii și a acoperi deficitul de productivitate.

Pentru a putea face acest lucru, având în vedere scăderea numărului de angajați, companiile au început să ia în calcul folosirea de roboți. Prin urmare, prețul de piață al elementelor robotice a explodat în 2020.

Studii recente arată faptul că peste 34% dintre companiile de producție din lume intenționează să încorporeze, în cadrul proceselor, tehnologii bazate pe Internetul lucrurilor (IoT) iar 32% plănuiesc să includă, în cadrul produselor, tehnologii bazate pe IoT. Acest trend este în creștere în 2021, companile achiziționând roboți avansați pentru a automatiza sarcinile uzuale și a respecta reglementările privind distanțarea socială.

Furnizori de încredere

Cu siguranță, ne-au rămas în minte zilele în care măștile de protecție sau igienizanții deveniseră produse de lux. În timpul perioadelor de lockdown, oamenii din întreaga lume au resimțit consecințele aprovizionării de la furnizori locați într-o singură zonă geografică.

Pentru a preveni acest lucru, producătorii încearcă să elimine dependența de o singură sursă, difersificând lanțurile de aprovizionare în 2021. De asemenea, se dorește orientarea către surse regionale în detrimentul celor globale, alegerea de furnizori de materii prime cât mai aproape de sediul central și producerea in-house a elementelor componente.

În plus, companiile vor avea nevoie să investească în sisteme de management intelligent al stocurilor, care să ofere vizibilitate asupra întregului proces de aprovizionare. În acest mod, va exista posibilitatea unei reacții rapide în momentul în care nu este disponibil un nod din acest lanț.

Sustenabilitatea procesului de producție

Perioadele de lockdown, au permis naturii să își recapete spațiul. Animalele sălbatice are se plimbau prin centrul orașelor au fost, mult timp, știri de maxim interes.

Prin urmare, în 2021, va exista o presiune din partea statelor și consumatorilor în ceea ce privește orientarea companiilor către un proces de producție sustenabil. Un aspect important este folosirea surselor de energie regenerabilă. În Iulie 2021, Apple a anunțat că se așteaptă ca până în 2030 să neutralizeze producția de carbon.

Prin urmare, viitorul sună bine iar cei ce doresc să investească în tehnologii de automatizare vor beneficia de programe de finanțare, de scutiri de taxe și alte bonusuri și, cel mai important, de posibilitate de a rămâne competitivi în piață. deoarece acest lucru face parte din strategia mondială.