fbpx

Industrializarea 4.0 (Industry 4.0) – revolutia digitala care redefineste productia
Indiferent de sectorul din productie despre care vorbim, inovatia tehnologica este esentiala pentru viitorul oricarei afaceri de succes.

Industry 4.0 reprezinta noul val in evolutia tehnologica a productiei, impulsionand tot mai multe companii sa raspunda noilor standarde stabilite de o piata aflata intr-o continua schimbare, prin transformarea unitatilor de productie in “fabrici inteligente”.

Acest aspect presupune utilizarea de soft-uri care permit integrarea CNC (Computer Numerical Control), folosirea de tehnologii de tip IoT, Big Data & Analytics si interconectarea sistemelor utilizate in fabrici.

Timp

Introducerea datelor si planificarea operatiunilor se realizeaza automat – timpul economisit putand fi alocat activitatilor care produc valoare companiei. In plus, angajatii devin mai productivi in contextul unui sistem optimizat, iar comenzile sunt livrate mai repede.

Cost

Datele sunt precise si prezentate in contextul si formatul potrivit – rezultand decizii informate si bine documentate si, implicit, o mai buna planificare a costurilor si veniturilor.

Flexibilitate

Orice schimbare poate fi adoptata cu usurinta datorita unor sisteme flexibile deschise catre noi oportunitati, ce permit optimizarea proceselor pe baza analizei datelor

Integrare

Procesul de productie se deruleaza cu un numar redus de intreruperi, urmare a integrarii sistemelor folosite cu resursele din fabrica (angajati, masini, echipamente), facand posibila dezvoltarea simultana a produsului si a procesului de fabricatie.

Contacteaza un expert

Vezi cum poti sa gestionezi, controlezi & sa optimizezi activitatile si resursele de productie! Afla mai multe de la un expert!

Mergi la formular